luni, 27 iulie 2009


Într-o lume din ce în ce mai haotică ,aflată mereu în mişcare , o lume în care virtuţiile morale sunt pe cale de dispariţie , o lume meschină ,preocupată de interese mărunte, simt uneori nevoia de a mă opri şi de a medita la trecut – prezent –viitor.

Mă gândesc la greşelile făcute şi pe care nu le mai pot repara ,mă gândesc la ocaziile avute şi pe care le-am ratat ,acum mă gândesc dacă tot ce scriu e bine dar în aceelaşi timp gândul îmi zboară la ziua de mâine,la viitor.

Fiecare dintre noi avem un timp personal ,noi trăim timpul, ni-l asumăm.Timpul este legat de sentimentul propriei noastre existenţe .Suntem noi înşine ,ne schimbăm şi vedem cum toate care ne înconjoară se nasc ,se transformă şi pier. Bucuria ,suferinţa şi lucrurile mărunte de zi cu zi schimbă mersul timpului, făcându-l imperceptibil sau fără de sfârşit.Noi trebuie să filtrăm aceste sentimente,şi să încercăm ca din această lume să alegem lucrurile cu adevarat preţioase.

Proiectul meu este format din:

- carte de artist (autor)-realizată sub forma unui cub ,în care aş dori îmi arhivez propriul meu timp, propriile amintiri.Această carte porneşte de la tema jurnalului.

- Pe un perete aş dori să realizez o lucrare modulară reprezentând un calendar virtual alcătuit din 12 panouri, dimensiunea finală a lucrării fiind de 2.80/2.80m. Aceste panouri conţin miniaturi ,realizate în texnică mixtă .Miniaturile de pe panou pornesc de la ideea de fragment din jurnal, pagini desprinse din jurnal. .Aceste fragmente vor fi aşezate una lângă alta precum zilele în calendar.

Cartea cubică poate reprezenta şi un jurnal. Jurnalul te duce la contemplare, la vise, la trăiri ,la sentimente .Eu l-aş numi ce-a de-a doua inimă a noastră,o inimă spirituală.. Cartea este alcătuită din 4 jurnale.Aceste jurnale sunt împărţite pentru fiecare perioadă a vieţii omului.
-
Primul volum este Jurnalul Copilăriei. Viaţa pământească începe cu copilăria, după care începem să înţelegem ce este viaţa, de ce trăim pe pământ, cu încetul se dezvoltă caracterul nostru.
-
Al doilea volum este Jurnalul Tinereţii. Tinereţea este caracterizată prin putere ,fortă, nebunie, impevizibil, dragoste, pasiune,distracţie.E perioada în care crezi că tot e al tău, perioada în care orice e posibil şi nimic nu-ţi stă în cale.
-
Al treilea volum este Jurnalul Maturităţii. Maturitatea este perioada când omul deja s-a format şi începe drumul dificultăţilor ca ajungă la un ideal.Acest ideal persistă în mintea fiecărui om şi fără dânsul omul nu ar putea supravieţui.
- Al patrulea volum este Jurnalul Bătrâneţii. Bătrâneţea este ultimul nivel pe care timpul l-a programat pentru omenire.Aici omul întâmpină cele mai mari dificultăţi ale vieţii. În această perioadă idealurile puse în faţa maturităţii, se schimbă radical.
Ilustraţiile din interiorul cărţii au legătură cu viaţa cotidiană ,fiind realizate în tehnică mixtă (colaj ,tuş, acuarelă ) Imaginile conţin bucăţi din cotidian , de exemplu: cartele telefonice,facturi, fragmente din reviste,poze de familie, cărţi de vizită chiar fragmente din propriile lucrări.
Toate aceste fragmente pot avea valoare emoţională .Dacă pentru alte persoane acestea reprezintă nişte banale bucăţi de hârtie, mie, acestea îmi aduc aminte de diverse etape din viaţa mea.
CE DORESC SĂ TRANSMIT PRIN ACEST PROIECT ? – e foarte important ca odată cu scurgerea timpului să nu ne uităm adevărata identitate, să nu renegăm relaţiile cu stramoşii.

Trebuie sa încercăm să iesim din monotonia timpului , să nu ne lăsăm furaţi de viteza acestei lumi haotice, să descoperim adevăratele bogăţii ale vieţii, şi să le transmitem viitoarelor generaţii .



2 comentarii:

  1. ce dreaq de arta faci u mah?? asta probabil se numeste kitch, ai lua un mare premiu daca ai candida la categoria asta :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mare pacat ca oamenii nu mai apreciaza ceea ce este frumos. Eu merg pe ideea:"Arta NU este pentru toti".
    BRAVO! si multa putere de munca in continuare .

    RăspundețiȘtergere