luni, 27 iulie 2009


JURNALUL COPILĂRIEI

„Copilăria singurul paradis pierdut”

„ Copilăria , o lume aparte ,pentru noi o lume ciudată pentru cei care fac parte din ea ,dimpotrivă una reală şi plină de armonie”.

Fiecare copil formează lumea lui după fantezia lui, care este creată datorită personalităţii copilului. Copilăria este un tărîm magic.Nu ştii cînd şi unde începe şi cînd şi unde se termină .Ne trezim doar că nu mai suntem copii ,uneori fără să fi trăit pe deplin.Ea este o lumea fermecată duioasă , în care orice se poate întîmpla. Jurnalul copilăriei mele este un jurnal colorat. Culorile au în mare, efect şi la personalitatea oamenilor.

Fiecare culoare influenţează şi crează un sentiment în om. Fără culori lumea noastră ar deveni una foarte monotonă. Nu degeaba are fiecare lucru, animal, plantă, om ,o culoare specifică.
Ilustraţiile sunt realizate în tehnică mixtă, am folosit carioci ,creioane colorate,cerate, tempera ,acuarelă, tuş,.materiale folosite în principal de copii.Textul este folosit mai mult ca limbaj plastic.În cadrul acestui jurnal am notat citate despre copilărie , gânduri proprii , amintiri, lucruri care mi-au marcat copilăria.Am pornit de la nişte mâzgălituri, de la desene abstracte, ajungând până la un desen detaliat, ilustrativ, încercând astfel să obţin o ierarhizare a perioadelor.

„Cândva desenam ca un adult. Dar mi-a luat o viaţă întreagă să pot desena ca un copil...” P. Picasso





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu